HYGIENIC PACKAGING

Είστε το πρώτο άτομο που θα αγγίξει το κόσμημα


Είστε το πρώτο άτομο που έρχεται σε επαφή με το νέο κόσμημα της Blomdahl. Συσκευάζεται μέσα σε Clean Pack, στο οποίο το κόσμημα φυλάσσεται με υγιεινό τρόπο μέχρι το άνοιγμα. Η ετικέτα λειτουργεί ως εγγύηση ότι η συσκευασία δεν έχει ανοιχτεί.

Ξεφυλλίστε τον ηλεκτρονικό μας κατάλογο 
Ηλεκτρονικός-Κατάλογος

Η διαδικασία του τρυπήματος των αυτιών καθαυτή δεν προκαλεί την εµφάνιση αλλεργίας στο νικέλιο. Αυτό που προκαλεί την εµφάνιση αλλεργίας στο νικέλιο είναι το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα ορισµένα σκουλαρίκια. Όλα τα σκουλαρίκια που είναι κατασκευασμένα από μέταλλο περιέχουν νικέλιο σε κάποιο βαθµό. Νικέλιο περιέχει και ο χρυσός και ο άργυρος. Τα µόνα σκουλαρίκια που δεν περιέχουν καθόλου νικέλιο (0% περιεκτικότητα σε νικέλιο) είναι αυτά που κατασκευάζονται από πλαστικό ιατρικών προδιαγραφών (Medical Plastic). Συνεπώς σας συνιστούµε να φροντίσετε ώστε τα παιδιά σας να φορέσουν σκουλαρίκια Medical Plastic.

Αν τόσο ο χρυσός όσο και το τιτάνιο περιέχουν την ίδια ποσότητα νικελίου, τότε το τιτάνιο είναι το καλύτερο µέταλλο για την κατασκευή σκουλαρικιών γιατί δεσμεύει το νικέλιο καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο µέταλλο, ακόµα και από το χρυσό. Με άλλα λόγια, το τιτάνιο θα απελευθερώνει λιγότερο νικέλιο σε σύγκριση µε οποιοδήποτε άλλο µέταλλο, κάτι που σηµαίνει ότι το τιτάνιο έχει πολύ µικρές πιθανότητες να προκαλέσει την εµφάνιση αλλεργίας στο νικέλιο.

Τρύπηµα των αυτιών σηµαίνει δηµιουργία πληγής. Υπάρχουν δύο είδη πληγών: οι µη µολυσµένες πληγές και οι µολυσµένες πληγές. Στις µολυσµένες πληγές πρέπει να βάζετε αντισηπτικό. Η πληγή αµέσως µετά το τρύπηµα είναι µια µη µολυσµένη πληγή. Οι µη µολυσµένες πληγές πρέπει να διατηρούνται ΚΑΘΑΡΕΣ, ΣΤΕΓΝΕΣ και µε επαρκή ΑΕΡΙΣΜΟ. Πλύνετε καλά τα χέρια σας και κατόπιν πλύνετε το τρυπημένο αυτί σας µε υγρό σαπούνι και άφθονο τρεχούμενο νερό, π.χ. όταν κάνετε ντους. Στεγνώστε την πληγή µε µια καθαρή πετσέτα ή µια µπατονέτα.

Είναι δύσκολο να δώσει κανείς µια ακριβή απάντηση αν δεν γνωρίζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αυτί. Μπορούμε όμως να σας δώσουµε µερικές συµβουλές: - Αν η µόλυνση είναι στο µαλακό τµήµα του αυτιού, βγάλτε το σκουλαρίκι και καθαρίστε την πληγή µε αντισηπτικό. Αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί µέχρι την επόμενη ηµέρα, πηγαίνετε στο γιατρό. - Αν η µόλυνση είναι στο σκληρό τµήµα του αυτιού (δηλαδή στο χόνδρο), βγάλτε το σκουλαρίκι, καθαρίστε την πληγή µε αντισηπτικό και πηγαίνετε αµέσως στο γιατρό γιατί η µόλυνση του χόνδρου χρειάζεται επείγουσα ιατρική αντιμετώπιση. Άλλα συµπτώµατα τα οποία χρειάζονται επείγουσα ιατρική αντιμετώπιση είναι: α) η ερυθρότητα ("κοκκινίλα") γύρω από την πληγή και β) το πρήξιμο του αυτιού.

Η χοντρή βελόνα έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτηµα: υπάρχει περισσότερος χώρος, κάτι που κάνει εύκολη την αλλαγή σε κανονικά σκουλαρίκια µετά την περίοδο επούλωσης. Η λεπτή βελόνα δεν αφήνει πολύ χώρο και υπάρχει µεγαλύτερος κίνδυνος να γρατσουνίσετε τα τοιχώματα της πληγής όταν αλλάζετε σκουλαρίκια, κάτι που θα δηµιουργήσει νέα πληγή και θα αυξήσει τον κίνδυνο µόλυνσης.

Οποιοδήποτε άτοµο µπορεί να παρουσιάσει αλλεργία σε οποιαδήποτε ουσία, ακόμα και στα πλαστικά υλικά. Ωστόσο, το ειδικό πλαστικό ιατρικών προδιαγραφών το οποίο χρησιμοποιούµε για την κατασκευή των σκουλαρικιών τρυπήματος αλλά και των κανονικών σκουλαρικιών, χρησιμοποιείται ευρέως και σε καθημερινή βάση µέσα και πάνω στο ανθρώπινο σώμα εδώ και περισσότερα από 35 χρόνια. Στην ιατρική βιβλιογραφία δεν υπάρχουν αναφορές για εµφάνιση αλλεργίας σ' αυτό το πλαστικό.

Αν το τρύπηµα γίνει µέσα στο στρογγυλό άκρο, δεν υπάρχει κίνδυνος από τη διαδικασία του τρυπήματος. Αν σκέφτεστε να τρυπήσετε το χόνδρο του αυτιού σας, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει η ίδια "εσωτερική" προστασία από µόλυνση στο χόνδρο όπως εκείνη που υπάρχει στο λοβό (το µαλακό τµήµα του αυτιού). Ενώ στο λοβό υπάρχουν αιμοφόρα αγγεία, στο χόνδρο δεν υπάρχουν. Τα λευκά αιμοσφαίρια και το οξυγόνο που υπάρχει στα ερυθρά αιμοσφαίρια δρουν ως άμυνα ενάντια στη µόλυνση. Επειδή στο χόνδρο δεν υπάρχουν αιμοφόρα αγγεία, δεν υπάρχει και αµυντικός µηχανισµός ενάντια στη µόλυνση. Αυτό σημαίνει ότι αν τρυπήσετε το χόνδρο του αυτιού σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε πολύ προσεκτικά και κατά γράμμα τις γραπτές οδηγίες φροντίδας της πληγής τις οποίες θα σας δώσει ο ειδικός που θα σας κάνει το τρύπημα. Σε περίπτωση µόλυνσης του χόνδρου, βγάλτε το σκουλαρίκι, καθαρίστε την πληγή µε αντισηπτικό και πηγαίνετε αµέσως στο γιατρό.

Αν γυρίζετε τα σκουλαρίκια χωρίς προηγουμένως να έχετε πλύνει προσεκτικά την πληγή και τα χέρια σας, µπορεί να προκληθεί µόλυνση. Μια πολύ συνηθισμένη λανθασμένη αντίληψη είναι ότι αν δεν γυρίζετε το σκουλαρίκι, το δέρµα θα κολλήσει πάνω στο σκουλαρίκι. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συµβεί µε τα σκουλαρίκια Blomdahl Medical Ear Piercing.

Αν τρυπήσετε το λοβό του αυτιού σας, µπορείτε να αλλάξετε το σκουλαρίκι τρυπήματος µετά από διάστημα τεσσάρων εβδομάδων. Αν τρυπήσετε το χόνδρο του αυτιού σας, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να επουλωθεί η πληγή, γι' αυτό συνιστάτε να περιμένετε τουλάχιστον έξι εβδομάδες πριν βγάλετε το σκουλαρίκι τρυπήματος. Όταν έρθει η στιγμή να αλλάξετε τα σκουλαρίκια, συνιστάτε να τα βγάλετε αµέσως µετά το ντους και το λούσιμο. Μην αφήσετε την τρύπα χωρίς σκουλαρίκι γιατί θα συρρικνωθεί και η διάµετρός της θα ελαττωθεί γρήγορα, ιδιαίτερα τον πρώτο χρόνο µετά το τρύπημα.

Όταν επιχρυσώνεται µόνο το πάνω μέρος του σκουλαρικιού, µόνο το εξαιρετικά φιλικό προς το δέρμα τιτάνιο έρχεται σε άμεση επαφή µε το δέρμα σας και συνεπώς δεν υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης αλλεργικής αντίδρασης. Επιπλέον, οι νέοι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά µε το νικέλιο ορίζουν ότι τα σκουλαρίκια τρυπήματος πρέπει να έχουν περιεκτικότητα σε νικέλιο µμικρότερη από 0,05% και να είναι ομοιογενή. Αυτό σημαίνει ότι η επιχρύσωση δεν επιτρέπεται σε κανένα σημείο το οποίο έρχεται σε άμεση επαφή µε το σώμα.

Δεν γεννιόμαστε µε αλλεργία στο νικέλιο. Η αλλεργία στο νικέλιο είναι µια αλλεργία εξ επαφής η οποία προκαλείται από τη συνεχή επαφή του δέρματος µε αντικείμενα που περιέχουν νικέλιο, όπως είναι π.χ. τα φερμουάρ, τα κουμπιά, τα νομίσματα και τα κοσμήματα. Το τρύπημα των αυτιών είναι ένας ισχυρός παράγοντας αύξησης του αριθμού των ατόµων που παρουσιάζουν αλλεργία στο νικέλιο. Κλινικές έρευνες σε όλο τον κόσμο επιβεβαιώνουν ότι το τρύπημα των αυτιών αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου εµφάνισης αλλεργίας στο νικέλιο. Το ποσοστό των γυναικών που παρουσίασαν αλλεργία στο νικέλιο µετά από τρύπημα των αυτιών είναι 10-30%.

Αν παρουσιάσετε αλλεργία στο νικέλιο, πρέπει κατ' αρχάς να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει θεραπεία. Η µόνη λύση είναι να αποφεύγετε κάθε επαφή µε µέταλλα που περιέχουν νικέλιο. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντοτε εύκολο γιατί όλα τα µέταλλα περιέχουν νικέλιο (ακόµα και ο χρυσός και ο άργυρος) κυρίως σε µορφή προσμείξεων. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν µεταλλικά σκουλαρίκια που να µην περιέχουν νικέλιο. Αν έχετε ήδη τρυπημένα αυτιά, σας συνιστούμε να φορέσετε σκουλαρίκια Blomdahl Caring Earrings - τα σκουλαρίκια που είναι κατασκευασμένα σε συνεργασία µε δερματολόγους.

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ηλικία για να τρυπήσει κάποιος άνθρωπος τα αυτιά του. Αν συλλογιστεί κάποιος ότι υπάρχουν χώρες που οι γιατροί τρυπάνε τα αυτιά στα νεογέννητα , αντιλαμβάνεται κάποιος ότι δεν είναι επικίνδυνο. Αυτό που συνιστούμε εμείς σε εσάς , είναι ότι κατάλληλη ηλικία είναι όταν το παιδί από μόνο του επιθυμεί να φορέσει σκουλαρίκια αλλά είναι και σε θέση να κατανοήσει τους κανόνες υγιεινής. Σε περίπτωση που είναι ανήλικος, χρειάζεται γονική συναίνεση.

Όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να εμφανίσουμε αλλεργία σε οποιαδήποτε ηλικία . Γι αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή των μέταλλων που φοράμε. Να είμαστε σίγουροι για την ποιότητα τους. Δυστυχώς ο Ε.Ε. κανονισμός σε ότι αφορά τα Nickel free, αναφέρεται στην εκροή του νικελίου από ένα μέταλλο κάτι το οποίο δεν μπορούμε να το ελέγξουμε.

Αν παρουσιάσετε αλλεργία στο νικέλιο, πρέπει κατ' αρχάς να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει θεραπεία. Η μόνη λύση είναι να αποφεύγετε κάθε επαφή µε μέταλλα που περιέχουν νικέλιο. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντοτε εύκολο γιατί όλα τα μέταλλα περιέχουν νικέλιο (ακόμα και ο χρυσός και ο άργυρος) κυρίως σε μορφή προσμίξεων. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν μεταλλικά σκουλαρίκια που να µην περιέχουν νικέλιο. Για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργίας στο νικέλιο, προτιμήστε να υποβληθείτε σε τρύπημα αυτιών µε το σύστημα Blomdahl Medical Ear Piercing το οποίο χρησιμοποιεί σκουλαρίκια κατασκευασμένα από υλικά ιατρικών προδιαγραφών και φιλικά προς το δέρµα, όπως το Medical Plastic (Πλαστικό ιατρικών προδιαγραφών), Natural Titanium (Φυσικό τιτάνιο) και Golden Titanium (Χρυσό τιτάνιο). Αλλεργία στο νικέλιο.

Όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να εμφανίσουμε αλλεργία σε οποιαδήποτε ηλικία. Γι αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή των μέταλλων που φοράμε. Να είμαστε σίγουροι για την ποιότητα τους. Δυστυχώς ο Ε.Ε. κανονισμός σε ότι αφορά τα Nickel free, αναφέρεται στην εκροή του νικελίου από ένα μέταλλο κάτι το οποίο δεν μπορούμε να το ελέγξουμε.

Υπάρχουν δύο τύποι μόλυνσης οι οποίοι μπορούν να μεταδοθούν µέσω του τρυπήματος των αυτιών:

- Μόλυνση από βακτήρια (βακτηριακή λοίμωξη): Βακτήρια υπάρχουν στα µη αποστειρωμένα εργαλεία τρυπήματος αυτιών και, µην ξεχνάτε, στα χέρια. Αν αγγίξετε τα αυτιά σας χωρίς να έχετε προηγουμένως πλύνει τα χέρια σας, υπάρχει κίνδυνος να αναπτυχθεί μόλυνση από βακτήρια στις πληγές από το τρύπημα. Οι βακτηριακές λοιμώξεις θεραπεύονται µε αντιβιοτικά.

Μόλυνση από ιούς (ιογενής λοίµωξη): Ο ιός της ηπατίτιδας Β και ο ιός του AIDS µπορούν να μεταδοθούν από το τρύπημα των αυτιών όταν αυτό γίνεται µε τα παραδοσιακά εργαλεία. Στα εργαλεία αυτά, το σημείο που έρχεται σε επαφή µε το αυτί σας έχει έρθει σε επαφή µε τα αυτιά πολλών άλλων ανθρώπων. Ακόμα και αν το εργαλείο καθαριστεί µε οινόπνευμα (διάλυµα αλκοόλης 70%), ο ιός της ηπατίτιδας µπορεί να επιζήσει. Ο ιός της ηπατίτιδας μπορεί να επιζήσει πάνω στο εργαλείο για διάστηµα µεγαλύτερο της μιας εβδοµάδας ακόμα και αν το εργαλείο έχει καθαριστεί από το αίµα.

Στο σύστηµα Blomdahl Medical Ear Piercing, το µπροστινό τµήµα του παραδοσιακού εργαλείου τρυπήµατος αυτιών έχει αντικατασταθεί από μια αποστειρωμένη κασέτα μιας χρήσης.